Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Începând cu data de 1 Octombrie 2017, numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 400 / zi.  

Întâlnire de lucru între reprezentanții ANC și reprezentanții Baroului București

Astăzi, 3 august 2017, la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie din București, str. Smârdan nr. 3, sector 3, conducerea instituției reprezentată de dl. dr. Andrei TINU, Președinte ANC, dl. Cezar STANCU și dl. Varol AMET, Vicepreședinți ANC, a primit vizita reprezentanților Baroului București.

Delegația a fost formată din dl. Prodecan Mihnea Octavian STOICA, dna. Consilier Flavia Cristina TEODOSIU și dl. Consilier Ion ILIE-IORDĂCHESCU.

Scopul vizitei a constat în posibilitatea încheierii unui protocol între ANC și Baroul București în următoarea perioadă, având printre altele, tema stopării exercitării în mod nelegal a profesiei de avocat de către diverse persoane, precum și soluții în fluidizarea programărilor online efectuate de către avocați.

În cadrul întâlnirii de lucru, au mai participat, din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie, dl Silviu BOROI, director al Direcției Contencios și Relații Publice și dl. Andrei SABIN, șef Birou Înregistrări.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare între cele două instituții și reafirmarea sprijinului reciproc. 

 

poza_1_anc.png