Pornind de la obiectivele de eficientizare şi transparentizare a activității Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), angajamente asumate de către Guvernul României prin aderarea la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă şi pentru o mai bună gestionare a activității de primire și înregistrare a cererilor, începând cu data de 22.05.2017 la sediul ANC din București înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online). Pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

         De asemenea, începând cu data de 24.05.2017 numărul de locuri disponibile programării online în vederea depunerii dosarului la sediul ANC crește la 350 de programări online / zi de lucru cu publicul. Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC începând cu data de 22.05.2017 în vederea depunerii cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea privind cetățenia română. Lista persoanelor programate în fiecare zi de lucru cu publicul va fi afișată pe pagina de internet a Autorității cu cel puțin 7 zile înainte de data programării. De asemenea, lista va fi afișată și la sediul ANC.

         Obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

Atenție!

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie recomandă solicitanţilor privind redobândirea cetăţeniei române (în baza art. 11 din Legea 21/1991 republicată):

- EVITAREA INTERMEDIARILOR care pretind contracost servicii de cetăţenie care ţin de competenţa Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie şi nu au acoperire legală;

- NU EXISTĂ NICI O PROCEDURĂ paralelă, alta decât cea legală, prin care se poate solicita soluţionarea cu prioritate a dosarelor prin aceşti intermediari;

Cererile de redobândire a cetăţeniei se soluţionează STRICT în ordinea înregistrării acestora;

ANC NU PERCEPE TAXE PENTRU SOLUŢIONAREA ACESTOR DOSARE!

ANC RESPINGE ORICE FORMĂ DE CORUPERE ŞI DE CORUPŢIE

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail