Programări online pentru avocați  (descarca documentul in format word icon

 

  Persoanele care se încadrează în prevederile art. II din O.U.G. nr. 65 din 21.09.2017, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 760 din 25.09.2017 vor trebui să se adreseze autorităților publice cu atribuții în domeniul actelor de stare civilă, actelor de identitate și documentelor de călătorie (pașaport). Este vorba despre persoanele care au obținut până la această dată înscrierea ori transcrierea actelor străine la autorităților publice competente și cărora li s-au respins acest tip de cereri până la data intrării în vigoare a a O.U.G. nr. 65/2017, acestea putând depune noi cereri la instituțiile abilitate în materie de  stare civilă.

 

   Persoanele programate pentru depunerea jurământului la sediul A.N.C., în vederea eliberării certificatului de cetățenie si pentru copiii minori, trebuie să prezinte următoarele:
    - 2 (două) poze tip buletin pentru fiecare copil în parte;
    - pașaport /act de identitate al copilului minor sau pașaport al părinților în care se regaseste fotografia minorului.
   NU este necesară prezența copiilor la depunerea jurământului și nici la eliberarea certificatului de cetățenie al acestora.  

 

    La înregistrarea dosarelor privind cetăţenia română este obligatorie depunerea a două fotografii color de dată recentă format 3.5 cm X 4.5 cm (măsură aplicabilă începând cu data de 02.07.2018), precum şi prezentarea documentelor de identitate şi de stare civilă atât în original, cât şi în copie legalizată (cu traducere în limba română legalizată / supralegalizate / apostilate, dacă este cazul, în funcție de situația specifică articolului de lege în temeiul căruia este formulată cererea), în cazul documentelor emise de autorităţile altor state, sau în copie simplă în cazul documentelor emise de autoritățile române. De asemenea, nu vor fi acceptate acte laminate (plastifiate), întrucât elementele particularizante ale documentelor originale au fost deteriorate în urma laminării. În situația în care solicitantul nu prezintă originalul fiecărui document care se regăsește în copie în dosarul constituit, cererea privind cetățenia română nu va fi înregistrată de angajatul ANC, petentul fiind îndrumat în vederea reglementării situației și depunerea ulterioară a dosarului. 

 

203 persoane au obţinut certificatul de cetăţenie română - 10.04.2014

Marţi, 8 aprilie 2014, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), a avut loc o nouă ceremonie de depunere a jurământului de credinţă, în urma căreia 203 persoane au devenit cetăţeni români.

La solemnitate au participat Vicepreşedinţii  ANC, domnul Octavian Lupulescu şi domnul Andrei Tinu.

Domnul vicepreşedinte Octavian Lupulescu a adresat celor prezenţi mesajul de felicitare al Preşedintelui ANC, doamna Monica Cămărăscu :

„Vă felicit în calitatea dumneavoastră de noi cetăţeni români! Sunt convins că este o zi importantă în viaţa dvs, viaţă care de astăzi se va schimba! Pe lângă drepturile pe care le obţineţi ca cetăţeni români este de asemenea necesară şi obligatorie respectarea legilor statului de drept precum şi a valorilor, istoriei şi neamului românesc. Să fiţi mândrii că intraţi în rândurile neamului românesc !”

Vicepreşedintele ANC, domnul Andrei Tinu a transmis un mesaj de felicitare noilor cetăţeni români:

„Pentru mine, fiecare depunere de jurământ reprezintă o unire în miniatură. Nimic nu este mai frumos, în opinia mea şi cred că şi a dumneavostră, decât a fi român. Vă felicit şi vă asigur de tot sprijinul meu!”

Certificatul de cetăţenie este documentul în baza căruia solicitanţii de cetăţenie română se pot adresa autorităţilor române în vederea transcrierii actelor de stare civilă.

photo-3

 

photo-1

 

photo-4

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail