Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 350 / zi.  

    Pornind de la obiectivele de eficientizare şi transparentizare a activității Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), angajamente asumate de către Guvernul României prin aderarea la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă şi pentru o mai bună gestionare a activității de primire și înregistrare a cererilor, începând cu data de 22.05.2017 la sediul ANC din București înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online). Pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

      Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC începând cu data de 22.05.2017 în vederea depunerii cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea privind cetățenia română. Obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

203 persoane au obţinut certificatul de cetăţenie română - 10.04.2014

Marţi, 8 aprilie 2014, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), a avut loc o nouă ceremonie de depunere a jurământului de credinţă, în urma căreia 203 persoane au devenit cetăţeni români.

La solemnitate au participat Vicepreşedinţii  ANC, domnul Octavian Lupulescu şi domnul Andrei Tinu.

Domnul vicepreşedinte Octavian Lupulescu a adresat celor prezenţi mesajul de felicitare al Preşedintelui ANC, doamna Monica Cămărăscu :

„Vă felicit în calitatea dumneavoastră de noi cetăţeni români! Sunt convins că este o zi importantă în viaţa dvs, viaţă care de astăzi se va schimba! Pe lângă drepturile pe care le obţineţi ca cetăţeni români este de asemenea necesară şi obligatorie respectarea legilor statului de drept precum şi a valorilor, istoriei şi neamului românesc. Să fiţi mândrii că intraţi în rândurile neamului românesc !”

Vicepreşedintele ANC, domnul Andrei Tinu a transmis un mesaj de felicitare noilor cetăţeni români:

„Pentru mine, fiecare depunere de jurământ reprezintă o unire în miniatură. Nimic nu este mai frumos, în opinia mea şi cred că şi a dumneavostră, decât a fi român. Vă felicit şi vă asigur de tot sprijinul meu!”

Certificatul de cetăţenie este documentul în baza căruia solicitanţii de cetăţenie română se pot adresa autorităţilor române în vederea transcrierii actelor de stare civilă.

photo-3

 

photo-1

 

photo-4

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail