Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Începând cu data de 1 Octombrie 2017, numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 400 / zi. La depunerea dosarelor privind cetăţenia română este obligatorie prezentarea documentelor de identitate şi de stare civilă atât în original, cât şi în copie legalizată (cu traducere în limba română legalizată / supralegalizate / apostilate, dacă este cazul, în funcție de situația specifică articolului de lege în temeiul căruia este formulată cererea), în cazul documentelor emise de autorităţile altor state, sau în copie simplă în cazul documentelor emise de autoritățile române. De asemenea, nu vor fi acceptate acte laminate (plastifiate), întrucât elementele particularizante ale documentelor originale au fost deteriorate în urma laminării. În situația în care solicitantul nu prezintă originalul fiecărui document care se regăsește în copie în dosarul constituit, cererea privind cetățenia română nu va fi înregistrată de angajatul ANC, petentul fiind îndrumat în vederea reglementării situației și depunerea ulterioară a dosarului. 

203 persoane au obţinut certificatul de cetăţenie română - 10.04.2014

Marţi, 8 aprilie 2014, la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), a avut loc o nouă ceremonie de depunere a jurământului de credinţă, în urma căreia 203 persoane au devenit cetăţeni români.

La solemnitate au participat Vicepreşedinţii  ANC, domnul Octavian Lupulescu şi domnul Andrei Tinu.

Domnul vicepreşedinte Octavian Lupulescu a adresat celor prezenţi mesajul de felicitare al Preşedintelui ANC, doamna Monica Cămărăscu :

„Vă felicit în calitatea dumneavoastră de noi cetăţeni români! Sunt convins că este o zi importantă în viaţa dvs, viaţă care de astăzi se va schimba! Pe lângă drepturile pe care le obţineţi ca cetăţeni români este de asemenea necesară şi obligatorie respectarea legilor statului de drept precum şi a valorilor, istoriei şi neamului românesc. Să fiţi mândrii că intraţi în rândurile neamului românesc !”

Vicepreşedintele ANC, domnul Andrei Tinu a transmis un mesaj de felicitare noilor cetăţeni români:

„Pentru mine, fiecare depunere de jurământ reprezintă o unire în miniatură. Nimic nu este mai frumos, în opinia mea şi cred că şi a dumneavostră, decât a fi român. Vă felicit şi vă asigur de tot sprijinul meu!”

Certificatul de cetăţenie este documentul în baza căruia solicitanţii de cetăţenie română se pot adresa autorităţilor române în vederea transcrierii actelor de stare civilă.

photo-3

 

photo-1

 

photo-4

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail