Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 350 / zi.  

    Pornind de la obiectivele de eficientizare şi transparentizare a activității Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), angajamente asumate de către Guvernul României prin aderarea la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă şi pentru o mai bună gestionare a activității de primire și înregistrare a cererilor, începând cu data de 22.05.2017 la sediul ANC din București înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online). Pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

      Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC începând cu data de 22.05.2017 în vederea depunerii cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea privind cetățenia română. Obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

Solemnitate de depunere a jurământului de credinţă faţă de România - 24.04.2013

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), doamna Monica Cămărăscu şi Secretarul de Stat în Ministerul Justiţiei, domnul Ovidiu Puţura, au participat marţi, 23 aprilie 2013, la ceremonia de depunere a jurământului de credinţă faţă de România şi de înmânare a certificatelor de cetăţenie.

Evenimentul a fost deschis de Vicepreşedintele ANC, domnul Octavian Lupulescu.

Oficialii i-au întâmpinat pe noii cetăţeni români cu urări de bun venit şi „La mulţi ani!”, cu prilejul sărbătorii Sfântului Gheorghe.

La solemnitate au participat 144 de persoane cărora le-au fost aprobate cererile de acordare sau redobândire a cetăţeniei române formulate conform Legii 21/1991 republicată.

Certificatul de cetăţenie este documentul în baza căruia solicitanţii de cetăţenie română se pot adresa autorităţilor române în vederea transcrierii actelor de stare civilă.

 

DSCF00663

DSCF0096

DSCF00683

DSCF00782 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail