Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 350 / zi.  

    Pornind de la obiectivele de eficientizare şi transparentizare a activității Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), angajamente asumate de către Guvernul României prin aderarea la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă şi pentru o mai bună gestionare a activității de primire și înregistrare a cererilor, începând cu data de 22.05.2017 la sediul ANC din București înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online). Pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

      Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC începând cu data de 22.05.2017 în vederea depunerii cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea privind cetățenia română. Obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

Preşedintele ANC, domnul Gheorghe Emacu, a primit vizita delegaţiei Oamenilor de Afaceri Turci - 27.09.2012

Joi, 27 septembrie 2012, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), domnul Gheorghe Emacu, s-a întâlnit la sediul Autorităţii cu o delegaţie a Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD). Cu acest prilej, au fost tratate o serie de subiecte în materia acordării cetăţeniei române, cu relevanţă pentru mediul de afaceri şi pentru investitorii străini care doresc să obţină cetăţenia română.

Preşedintele TIAD, domnul Ömer Süsli, a transmis domnului Gheorghe Emacu salutul cordial cu ocazia învestirii în funcţia de Preşedinte al ANC. De asemenea, domnul Ömer Süsli a făcut o trecere în revistă a investiţiilor oamenilor de afaceri turci în România, evocând buna relaţionare atât cu mediul de afaceri român, dar şi cu celelalte instituţii ale statului.

Domnul Preşedinte Gheorghe Emacu a asigurat delegaţia turcă de toată consideraţia şi bunele relaţii inter-instituţionale pe care ANC le promovează, prin natura activităţii sale, cu organismele interesate de domeniul cetăţeniei române.

Preşedintele ANC şi Preşedintele TIAD au convenit ca în perioada următoare să existe o comunicare eficientă privind tematica acordării cetăţeniei române în condiţiile aplicării, cu consecvenţă, a Legii 21/1991 republicată.

  

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail