Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 350 / zi.  

    Pornind de la obiectivele de eficientizare şi transparentizare a activității Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), angajamente asumate de către Guvernul României prin aderarea la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă şi pentru o mai bună gestionare a activității de primire și înregistrare a cererilor, începând cu data de 22.05.2017 la sediul ANC din București înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online). Pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

      Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC începând cu data de 22.05.2017 în vederea depunerii cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea privind cetățenia română. Obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

Suspecţi de fals privind identitatea - 20.01.2016

       Marţi, 19 ianuarie 2016, în jurul orei 16.00, jandarmii din cadrul Jandarmeriei Capitalei, care asigurau ordinea şi siguranţa publică în zona Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, au fost sesizaţi de lucrătorii instituţiei cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi dat declaraţii false privind identitatea lor.

       Cei şapte bărbaţi s-au prezentat la sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie având asupra lor documentele de identitate ale altor persoane cu scopul de a obţine în locul acestora Certificatul de cetăţenie română. Jandarmii le-au întocmit celor în cauză actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 327 din C.P., pentru care riscă până la 5 ani de închisoare

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail