Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 350 / zi.  

    Pornind de la obiectivele de eficientizare şi transparentizare a activității Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), angajamente asumate de către Guvernul României prin aderarea la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă şi pentru o mai bună gestionare a activității de primire și înregistrare a cererilor, începând cu data de 22.05.2017 la sediul ANC din București înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online). Pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

      Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC începând cu data de 22.05.2017 în vederea depunerii cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea privind cetățenia română. Obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

Participarea Vicepreşedintelui ANC la evenimentul „Implicarea migranților și a refugiaților în integrarea și dezvoltarea rolului lor în societatea românească” - 17.02.2016

        Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, dr. Andrei Tinu, a participat miercuri, 17 februarie 2016, la evenimentul „Implicarea migranților și a refugiaților în integrarea și dezvoltarea rolului lor în societatea românească”, organizat de Centrul Cultural European Româno-Panarab (CCERPA). Au participat la dezbateri diplomaţi, reprezentanţi ai unor ONG-uri, profesori, cercetători şi studenţi străini înscrişi la facultăţile din Bucureşti, evenimentul fiind moderat de Marius D. Oblu, coordonatorul Departamentului pentru dialog intercultural, interreligios şi interetnic al CCERPA.

        Andrei Tinu le-a vorbit participanţilor despre modalitatea de obţinere a cetăţeniei, despre drepturile şi obligaţiile noilor cetăţeni,  despre nevoia imperativă de integrare a acestora în societatea românească. Au mai vorbit : dr. Dirar Kutaini, președinte CCERPA, Khaled Al Jaboobi, consul onorific al Republicii Yemen, Rodica Novac, manager al Asociației CONNECT, Nabil El Naber, vicepreședinte al Clubului Absolvenților Iordanieni ai Universităților din România și președinte al Filialei CCERPA Iordania, Bassam Al Shloul, președintele Clubului Absolvenților Iordanieni ai Universităților din România și vicepreședinte Filialei CCERPA Iordania. La finalul evenimentului, conducerea Centrului Cultural European Româno-Panarab i-a oferit vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie diploma de onoare.

CCERPA 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail