Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Începând cu data de 1 Octombrie 2017, numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 400 / zi. La depunerea dosarelor privind cetăţenia română este obligatorie prezentarea documentelor de identitate şi de stare civilă atât în original, cât şi în copie legalizată (cu traducere în limba română legalizată / supralegalizate / apostilate, dacă este cazul, în funcție de situația specifică articolului de lege în temeiul căruia este formulată cererea), în cazul documentelor emise de autorităţile altor state, sau în copie simplă în cazul documentelor emise de autoritățile române. De asemenea, nu vor fi acceptate acte laminate (plastifiate), întrucât elementele particularizante ale documentelor originale au fost deteriorate în urma laminării. În situația în care solicitantul nu prezintă originalul fiecărui document care se regăsește în copie în dosarul constituit, cererea privind cetățenia română nu va fi înregistrată de angajatul ANC, petentul fiind îndrumat în vederea reglementării situației și depunerea ulterioară a dosarului. 

Participarea Vicepreşedintelui ANC la evenimentul „Implicarea migranților și a refugiaților în integrarea și dezvoltarea rolului lor în societatea românească” - 17.02.2016

        Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, dr. Andrei Tinu, a participat miercuri, 17 februarie 2016, la evenimentul „Implicarea migranților și a refugiaților în integrarea și dezvoltarea rolului lor în societatea românească”, organizat de Centrul Cultural European Româno-Panarab (CCERPA). Au participat la dezbateri diplomaţi, reprezentanţi ai unor ONG-uri, profesori, cercetători şi studenţi străini înscrişi la facultăţile din Bucureşti, evenimentul fiind moderat de Marius D. Oblu, coordonatorul Departamentului pentru dialog intercultural, interreligios şi interetnic al CCERPA.

        Andrei Tinu le-a vorbit participanţilor despre modalitatea de obţinere a cetăţeniei, despre drepturile şi obligaţiile noilor cetăţeni,  despre nevoia imperativă de integrare a acestora în societatea românească. Au mai vorbit : dr. Dirar Kutaini, președinte CCERPA, Khaled Al Jaboobi, consul onorific al Republicii Yemen, Rodica Novac, manager al Asociației CONNECT, Nabil El Naber, vicepreședinte al Clubului Absolvenților Iordanieni ai Universităților din România și președinte al Filialei CCERPA Iordania, Bassam Al Shloul, președintele Clubului Absolvenților Iordanieni ai Universităților din România și vicepreședinte Filialei CCERPA Iordania. La finalul evenimentului, conducerea Centrului Cultural European Româno-Panarab i-a oferit vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie diploma de onoare.

CCERPA 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail