Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 350 / zi.  

    Pornind de la obiectivele de eficientizare şi transparentizare a activității Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), angajamente asumate de către Guvernul României prin aderarea la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă şi pentru o mai bună gestionare a activității de primire și înregistrare a cererilor, începând cu data de 22.05.2017 la sediul ANC din București înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online). Pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

      Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC începând cu data de 22.05.2017 în vederea depunerii cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea privind cetățenia română. Obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

Întâlniri între Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie şi reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale

       

        În perioada recentă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, doamna Iulia Mălina Ciobanu, a organizat mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale care desfăşoară activităţi în domeniile migraţiei şi cetăţeniei, respectiv Centrul pentru Inovare Publică, Asociaţia CONECT, Fundaţia ARCA Forumul Român pentru Refugiaţi şi Migranţi, Fundaţia Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi, doamna mediator intercultural Jasim Hashim Sukaina. În cadrul întâlnirilor au fost discutate chestiuni de interes comun legate de modurile de obţinere a cetăţeniei române, necesitatea perfecţionării cadrului legislativ şi identificarea unor măsuri de eficientizare a activităţii de acordare a cetăţeniei române. Organizaţiile non-guvernamentale prezente şi-au arătat disponibilitatea de a completa potenţialul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie în ceea ce priveşte informarea promptă şi completă a solicitanţilor de cetăţenie română.

IMG 7783 1

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail