Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 350 / zi.  

    Pornind de la obiectivele de eficientizare şi transparentizare a activității Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), angajamente asumate de către Guvernul României prin aderarea la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă şi pentru o mai bună gestionare a activității de primire și înregistrare a cererilor, începând cu data de 22.05.2017 la sediul ANC din București înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online). Pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

      Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC începând cu data de 22.05.2017 în vederea depunerii cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea privind cetățenia română. Obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

Ceremonie de depunere a jurământului de credință față de România la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie

 

Luni, 13 iunie 2016, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, doamna secretar de stat Iulia Mălina Ciobanu, a prezidat ședința solemnă de depunere a jurământului de credinţă faţă de România de către Yevhenii Orlov, sportiv de înaltă performanță la luptele greco-romane. Acesta a dobândit cetăţenia română în temeiul art. 82 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991. La ceremonie a participat și doamna Narcisa Lecușanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului.

 foto132456

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail