Pornind de la obiectivele de eficientizare şi transparentizare a activității Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), angajamente asumate de către Guvernul României prin aderarea la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă şi pentru o mai bună gestionare a activității de primire și înregistrare a cererilor, începând cu data de 22.05.2017 la sediul ANC din București înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online). Pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

         De asemenea, începând cu data de 24.05.2017 numărul de locuri disponibile programării online în vederea depunerii dosarului la sediul ANC crește la 350 de programări online / zi de lucru cu publicul. Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC începând cu data de 22.05.2017 în vederea depunerii cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea privind cetățenia română. Lista persoanelor programate în fiecare zi de lucru cu publicul va fi afișată pe pagina de internet a Autorității cu cel puțin 7 zile înainte de data programării. De asemenea, lista va fi afișată și la sediul ANC.

         Obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

O nouă şedinţă solemnă de depunere a jurământuluiu de credinţă faţă de România

 

Miercuri, 15 iunie 2016, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, doamna secretar de stat Iulia Mălina Ciobanu, a prezidat ceremonia de depunere a jurământului de credinţă faţă de România de către William Douglas de Amorim, jucător profesionist de fotbal, legitimat la AFC Astra Giurgiu, echipă câştigătoare a campionatului României în sezonul recent încheiat. Acesta a dobândit cetăţenia română în temeiul art. 82 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991. La şedinţa solemnă a participat și doamna Narcisa Lecușanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. Evenimentul a prezentat un interes deosebit pentru presa sportivă naţională, un număr semnificativ de jurnalişti fiind prezenţi la ceremonie.

 659

660

661

662

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail