Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 350 / zi.  

    Pornind de la obiectivele de eficientizare şi transparentizare a activității Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), angajamente asumate de către Guvernul României prin aderarea la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă şi pentru o mai bună gestionare a activității de primire și înregistrare a cererilor, începând cu data de 22.05.2017 la sediul ANC din București înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online). Pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

      Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC începând cu data de 22.05.2017 în vederea depunerii cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea privind cetățenia română. Obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

Vizita de lucru a Preşedintelui ANC în Republica Moldova

           În perioada 13-14 iulie 2016, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, doamna Iulia Mălina Ciobanu a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova. Din delegaţia ANC a făcut parte doamna Daniela Damaschin, director al Direcţiei Secretariatului Tehnic al Comisiei pentru cetăţenie din cadrul Autorităţii. Pe parcursul acestei vizite au avut loc întrevederi cu Ministrul Justitiei, domnul Vladimir Cebotari, cu reprezentanţii Serviciului Tehnologii Informaţionale, ai Serviciul Stării Civile, precum şi cu reprezentanţii Asociaţiilor Obşteşti ale Notarilor din Republica Moldova. În cadrul întâlnirilor s-au stabilit coordonatele unui dialog fluid (parteneriat instituţional) între ANC şi autorităţile emitente ale actelor care stau la baza întocmirii dosarului de redobândire a cetăţeniei române, stabilindu-se o serie de proiecte comune pentru perioada imediat următoare.

            Pe parcursul vizitei de lucru, delegaţia ANC s-a bucurat de întreg sprijinul Excelenţei Sale domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, fiind desfăşurate întâlniri de lucru cu caracter tehnic,  atât la sediul Ambasadei cât şi la cel al Consulatului.

 

 

img8

 

img4

 

img9

 

img1

 

 Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF EmailE-mail