Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Începând cu data de 1 Octombrie 2017, numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 400 / zi. La depunerea dosarelor privind cetăţenia română este obligatorie prezentarea documentelor de identitate şi de stare civilă atât în original, cât şi în copie legalizată (cu traducere în limba română legalizată / supralegalizate / apostilate, dacă este cazul, în funcție de situația specifică articolului de lege în temeiul căruia este formulată cererea), în cazul documentelor emise de autorităţile altor state, sau în copie simplă în cazul documentelor emise de autoritățile române. De asemenea, nu vor fi acceptate acte laminate (plastifiate), întrucât elementele particularizante ale documentelor originale au fost deteriorate în urma laminării. În situația în care solicitantul nu prezintă originalul fiecărui document care se regăsește în copie în dosarul constituit, cererea privind cetățenia română nu va fi înregistrată de angajatul ANC, petentul fiind îndrumat în vederea reglementării situației și depunerea ulterioară a dosarului. 

Domnul Cezar STANCU este noul Vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie

 Prin Decizia nr. 295/2017 a Prim-Ministrului Guvernului României, publicată în Monitorul Oficial nr. 202/23 Martie 2017, domnul Cezar STANCU, a fost numit în funcţia de Vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, cu rang de subsecretar de stat pentru un mandat de 4 ani.

   Domnul Preşedinte Dr. Andrei TINU, alături de domnul Vicepreședinte Cezar STANCU, vor continua, cu sprijinul Ministerului Justiţiei, platforma program de reformare începută în perioada în care Domnul Dr. Andrei TINU a ocupat funcția de Vicepreședinte, asigurând înalte standarde de profesionalism în desfăşurarea întregului proces de acordare / redobândire a cetăţeniei române, respectiv renunţare la cetăţenia română sau retragere a acesteia.

 

Pozaa_2.png

Pozaa_1.png