Pentru a veni în sprijinul solicitanţilor, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie extinde programul de lucru cu publicul pentru depunerea şi înregistrarea dosarelor la sediul din Bucureşti, urmând ca primirea cererilor privind cetăţenia română să se efectueze şi în fiecare zi de marţi. Astfel, programul de lucru cu publicul se va desfăşura în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 08.30 - 16.30. Începând cu data de 1 Octombrie 2017, numărul de locuri disponibile în vederea programării online pentru depunerea dosarelor va fi de 400 / zi.  

Legislatia privind cetatenia română, în dezbatere publică la Ministerul Justiției - 15.06.2017

 

În data de 15 iunie 2017, la sediul Ministerului Justiției, a avut loc dezbaterea publică privind proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991, 
LINK: http://www.just.ro/legislatia-privind-cetatenia-in-dezbatere-la-ministerul-justitiei/ 

La dezbaterea publică au participat domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, reprezentanţi ai Direcţiei de Elaborare Acte Normative, dr. Andrei Tinu, președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie din cadrul Ministerul Justiţiei, Ministerului Afacerilor Externe, Inspectoratului General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne,  Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR - reprezentanța România), precum şi reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale.
În cadrul discuţiilor a fost reiterată necesitatea actualizării cât mai urgente a cadrului de reglementare privind cetăţenia pentru evitarea situaţiilor de interpretare neunitară care ar putea aduce prejudicii unor categorii de persoane.

Proiectul supus dezbaterii publice este disponibil la următorul link:

http://www.just.ro/11986-2/

 

poza_1_1.png

 

   poza_3_3.png