IMPORTANT: Începând cu data de 02.05.2017, la Birourile teritoriale din Galați, Iași și Suceava, înregistrarea dosarelor de cetățenie se va face NUMAI pe baza PROGRAMĂRILOR ONLINE de pe site-ul instituției !    LINK spre PROGRAMĂRI ONLINE      

   Reamintim persoanelor interesate că la depunerea dosarelor privind cetăţenia română este obligatorie prezentarea documentelor de identitate şi de stare civilă atât în original, cât şi în copie legalizată, în cazul documentelor emise de autorităţile altor state. Pentru documentele emise de autorităţile române este suficientă prezentarea originalului şi a unei copii simple care va fi certificată pentru conformitate de către funcţionarul ANC. Nu sunt acceptate actele laminate (plastifiate), întrucât elementele particularizante ale documentelor originale au fost deteriorate în urma plastifierii. De asemenea, precizăm că pentru utilizarea aplicaţiei PROGRAMARE ONLINE DEPUNERE DOSAR Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie nu percepe taxe, fiind un serviciu gratuit.

Agenda publică

O nouă ceremonie de depunere a jurământului de credință față de România la sediul ANC

     Sediul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie a fost gazda unei noi ceremonii de depunere a jurământului de credinţă faţă de România a unui număr de 54 persoane, festivitatea fiind condusă de domnii Andrei TINU, Președintele ANC și Cezar STANCU, vicepreședintele instituției.

     La eveniment, reflectat de DIGI 24, a fost prezent, in calitate de invitat, dl. profesor universitar dr. Marian COJOC, reputat istoric, care a subliniat în cuvântul său, importanța dobândirii cetățeniei române și a apartenenței la spațiul românesc și european.

 

111.png

 

222.png