Anunțuri

Anunț 21 decembrie 2023 – programare online

Având în vedere anunțul Autorității Naționale pentru Cetățenie din data de 29 iunie 2023 – cu privire la suplimentarea lunară a locurilor disponibile pentru programare online în vederea depunerii cererilor de cetățenie, în continuarea demersurilor pe care ANC le face cu scopul de a îmbunătăți experiența solicitanților de cetățenie română și ca răspuns  la solicitările multiple de creștere a numărului de locuri disponibile, ANC va suplimenta și în luna decembrie numărul de locuri disponibile pentru programarea online în vederea depunerii cererilor de cetățenie.

 

Astfel, pentru programarea online în vederea depunerii cererilor de cetățenie formulate în baza art. 11 din Legea cetățeniei române nr. 21/1991, la sediul Autorității din București, str. Smârdan nr. 3, sector 3, se vor aloca zilnic câte 50 de locuri suplimentare pentru perioada 03 ianuarie 2024 – 31 ianuarie 2024, în zilele de luni până joi.

 

De asemenea, pentru programarea online în vederea depunerii cererilor de cetățenie în baza art. 8, art. 8.1, art. 10 și art. 27 din Legea nr. 21/1991, se vor aloca zilnic câte 10 de locuri suplimentare pentru perioada 03 ianuarie 2024 – 31 ianuarie 2024, în zilele de luni până joi. Atragem atenția că în zilele de 1, 2 și 24 ianuarie 2024 nu se lucrează cu publicul, fiind zile declarate sărbători legale, și, astfel, nu se vor putea face programări pentru aceste zile.

 

Locurile suplimentar alocate pentru programarea online vor fi disponibile începând cu data de 27 decembrie 2023 ora 12:00.

 

Autoritatea răspunde la cererile primite din partea petenților și ale societății civile cu privire la numărul mare de solicitanți care doresc să depună cererea de cetățenie la București.

Informatii suplimentare

ANUNȚ IMPORTANT privind programarea online efectuată de către avocați

Admin

ANUNȚ IMPORTANT privind elemente de comunicare electronică cu solicitanţii de servicii în materie de cetăţenie

Admin

Program de lucru casierie

ANC
Sari la conținut