Anunțuri

ANUNȚ IMPORTANT PRIVIND PROGRAMUL CU PUBLICUL

Conform prev. HG 1130/2021 și ale Hotărârii CMBSU nr. 77 din 24.10.2021, începând cu data de 25.10.2021 au fost dispuse următoarele măsuri, care se vor aplica pentru accesul petenților în sediul ANC din București pentru depunerea cererilor privind cetățenia română, depunerea jurământului de credință, susținerea interviului pentru acordarea cetățeniei române, ridicarea certificatelor de cetățenie pentru minori, pentru depunerea de cereri și comunicarea de informații la registratura ANC:

  1. Accesul persoanelor în incintele instituţiilor publice centrale este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  2. În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada se face prin intermediul unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecţia cu virusul  SARS-CoV-2 (informațiile din aceste documente vor fi traduse în limba română sau vor fi trecute și în limba engleză).
  3. Dovada vaccinării va fi luată în considerare doar dacă a fost făcută cu unul din cele 4 vaccinuri autorizate în România, respectiv Comirnaty – Pfizer, Moderna, Vaxzevria – AstraZeneca și Janssen – Johnson&Johnson.
  4. De la aceste prevederi sunt exceptați avocații, fiind permis accesul acestora pentru exercitarea activităţilor prevăzute la art. 3 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Aceste măsuri sunt valabile și pentru accesul petenților în sediile ANC din teritoriu (birourile teritoriale din Iași, Galați și Suceava) pentru depunerea cererilor privind redobândirea cetățenia română.

Informatii suplimentare

Anunț programare online

Admin

Anunț modificare program de lucru cu publicul 05.08.2020

Admin

Măsuri aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă persoanelor care sosesc în România

ANC
Sari la conținut