Anunțuri

ANUNȚ IMPORTANT Regulament programare online pentru depunerea cererilor privind cetățenia română

Începând cu data de 21.12.2021 a fost modificat Regulamentul de programare online pentru depunerea cererilor privind cetățenia română.

Noul regulament de programare online poate fi consultat accesând acest link.

Astfel, programul de lucru cu publicul pentru depunerea și înregistrarea cererilor la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie din București se modifică după cum urmează: Luni, Marți, Miercuri și Joi (programările online pentru zilele de joi sunt disponibile începând cu data de 13.01.2022) între orele 08.30-12.00 și 12.30-16.00.

De asemenea, numărul maxim de programări care se pot efectua pentru fiecare sediu de depunere a cererilor a fost stabilit astfel:

– Sediul ANC București: 250 de programări/zi (cereri depuse în temeiul art. 11 din Legea cetățeniei române) și 40 de programări/zi (cereri depuse în temeiul art. 8, 81, 10 și 27 din Legea cetățeniei române);

– Biroul Teritorial Galați: 50 de programări/zi;

– Biroul Teritorial Iași: 50 de programări/zi;

– Biroul Teritorial Suceava: 50 de programări/zi.

Precizăm că accesul petenților, pentru depunerea cererilor formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, la sediul central al Autorității Naționale pentru Cetățenie din București și la sediile Birourilor Teritoriale din Galați, Iași, și Suceava, se face exclusiv în baza programărilor online pe site-ul ANC https://cetatenie.just.ro, rubrica Programare online.

În acest sens, a fost revocată reglementarea internă potrivit căreia  doar solicitanții asistați de avocați puteau depune cererile privind cetățenia română în fiecare zi de joi, la sediul ANC din București, în baza programărilor prealabile, efectuate prin e-mail. Programările deja efectuate de avocați și confirmate de Biroul înregistrare cereri privind cetățenia română pentru date începând cu data de 13.01.2022 se mențin, cu precizarea că nu pot fi înlocuite persoanele care nu se vor prezenta la data programată.

Informatii suplimentare

Anunț important înregistrare cereri privind cetățenia română

Admin

Anunț

ANC

Anunț mentenanță programarecetatenie.eu – 2 februarie 2024

ANC
Sari la conținut