Comunicate de presă

Comunicat 24.02.2021

La data de 24.02.2021, dna Gabriela Lenghel, președinte al Autorități Naționale pentru Cetățenie, a avut o întrevedere oficială cu o delegație a Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România – TIAD, condusă de dl.Güven Güngör – Preşedinte TIAD.

Primul moment al întâlnirii a fost marcat de prezentări și schimburi de amabilități, urmate de debutul discuțiilor pe marginea unor propuneri făcute de reprezentanții TIAD cu privire la posibilitatea inițierii unor modificări legislative în materie de cetățenie. Aceste propuneri au avut în vedere:

  • posibilitatea unor modificări ale prevederilor art. 8, lit. a, referitoare la condiția deținerii domiciliului pe teritoriul României;
  • posibilitatea unor modificări la art. 8, literele f și g, privind condițiile de acordare a cetățeniei române pentru investitorii străini;
  • posibilitatea scurtării termenului de acordare a cetățenei române, de la depunerea cererii și dosarului.

Domnul Güven Güngör a mulțumit doamnei președinte Gabriela Lenghel pentru primirea făcută și a evidențiat faptul că, de-a lungul anilor, TIAD a avut o bună colaborare cu Autoritatea Națională pentru Cetățenie, bazată pe respect reciproc.

La rândul său, doamna președinte Gabriela Lenghel, a mulțumit delegației TIAD pentru interesul față activitatea ANC și a subliniat rolul tehnic al acestei instituții în aplicarea prevederilor Legii nr. 21/1991. În legătură cu propunerile delegației TIAD, doamna președinte a evidențiat necesitatea promovării unor inițiative la nivelul forurilor legislative pentru eventualele modificări ale Legii cetățeniei, precizând că, orice proces de revizuire a acestei legi, trebuie făcut în acord cu prevederile și normele europene.

În continuarea procesului de asigurare a transparenței instituționale, Autoritatea Națională pentru Cetățenie continuă și intensifică dialogul cu organizațiile societății civile,ONG-urile, asociațiile , membrii structurilor de dialog, precum și cu orice persoană fizică sau juridică, ca parte interesată în materie de cetățenie.

 

 

Informatii suplimentare

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 27 aprilie 2021

ANC

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 8 IULIE 2021

ANC

Comunicat de presă Ceremonie depunere jurământ – 01 aprilie 2021

ANC
Sari la conținut