Comunicate de presă

Comunicat 8 iulie 2024

Luni, 8 iulie 2024, conf. univ. dr. Silviu-Gabriel BARBU, președinte cu rang de secretar de stat, și Ciprian-Adrian FLORESCU, vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat, au primit la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie vizita prof. univ. dr. Jeong O. PARK, coordonatorul Departamentului de limbi și civilizații est-europene al Universității Hankuk de Studii Internaționale din Seul (Coreea de Sud).

În cadrul întâlnirii, prof. PARK a prezentat ultima sa carte intitulată „Călătorie în România: Grădina Maicii Domnului”, în care descrie experiența sa acumulată de-a lungul a peste 40 de călătorii în România, călătorii realizate pe parcursul a mai mult de două decenii. Cartea cuprinde o descriere cuprinzătoare a mediului natural al României, a celor mai semnificative orașe, inclusiv rezervațiile naturale, râurile, litoralul Mării Negre și bogatele resurse naturale ale țării. De asemenea, atinge subiecte precum gastronomia și sfaturi pentru planificarea unei călătorii. Această carte-ghid, este rezultatul unui efort remarcabil susținut pe parcursul a trei decenii de cunoaștere a României, iar dedicarea și ambiția prof. PARK îl recomandă ca fiind unul dintre cei mai remarcabili ambasadori străini ai României.

 

Despre autor:

Prof. univ. dr. Jeong O. Park  este distins profesor de Studii Românești la Universitatea Hankuk de Studii Străine din Coreea de Sud și Profesor Onorific la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, România. Cu o experiență remarcabilă ca Bursier Vizitator la Universitatea din California, Berkeley, SUA, între 2010 și 2012, Jeong O Park contribuie semnificativ la domeniul său prin rolul său actual de Director al Rețelelor Universitare Silkroad din Seoul, Coreea, din 2018 până în prezent. Recunoscut în ediția 2017-2018 a Marquis Who’s Who, a servit, de asemenea, ca Director al Institutului de Studii Est-Europene și Balcanice între 2012 și 2014 și a fost Vicepreședinte al Societății Coreene de Studii Europene Contemporane între 2012 și 2013. Ca jurnalist, a fost columnist pentru Korea Times în SUA și pentru New Economy Newspaper în Coreea de Sud. În semn de recunoaștere a contribuției sale remarcabile în educație, a fost decorat cu Medalia de Merit în Educație în grad de Ofițer de către Președintele României în 2007.

 

Informatii suplimentare

Comunicat de presă Ceremonie depunere jurământ – 12.11.2020

Admin

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 02 SEPTEMBRIE 2021

ANC

Comunicat 23 mai 2024

ANC
Sari la conținut