Comunicate de presă

PARTICIPAREA MINISTRULUI JUSTIȚIEI ALINA-ȘTEFANIA GORGHIU LA SESIUNEA SOLEMNĂ DE DEPUNERE A JURĂMÂNTULUI DE CREDINȚĂ FAȚĂ DE ROMÂNIA

 

Astăzi, doamna Alina-Ștefania Gorghiu, ministrul justiției, a participat l a sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), la ceremonia solemnă de depunere a jurământului de credință față de România, prezidată de doamna Gabriela Lenghel, președintele ANC.

La eveniment, au fost prezenți doamna Roxana-Simona Momeu, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, doamna Dochiana Bejan, consilier al ministrului justiției și domnul Ciprian-Adrian Florescu, vicepreședinte ANC.

În cadrul ceremoniei, au depus jurământul de credință 52 de solicitanți provenind din țări precum: SUA, Republica Moldova, Franța, Angola, Iran, Siria, Ucraina, Irak, Serbia, Palestina, Turcia și Tunisia.

În deschiderea festivității, doamna Gabriela Lenghel a adresat participanților un călduros bun venit și a subliniat că odată cu depunerea jurământului de credință, aceștia devin cetățeni români, calitate pe care statul român le-o acordă și care trebuie să-i responsabilizeze și să le ofere prilejul de a demonstra încă o dată că merită pe deplin acest statut onorant.

Luând cuvântul, doamna Alina-Ștefania Gorghiu, ministrul justiției, a subliniat importanța evenimentului în viața viitorilor cetățeni români și a mulțumit conducerii Autorității Naționale pentru Cetățenie pentru invitație și pentru implicarea deosebită în organizarea evenimentului, exprimându-și aprecierea pentru rezultatele înregistrate în activitatea instituției. De asemenea, a asigurat auditoriul de sprijinul instituțional al Ministerului Justiției pentru susținerea proiectelor Autorității, care se va reflecta în măsuri menite să reducă timpul de soluționare a dosarelor de cetățenie, prin modificări legislative și prin implementarea  soluțiilor de digitalizare.

În cuvântul de închidere, președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie a mulțumit  doamnei ministru pentru implicarea manifestată din primul moment al preluării mandatului, asigurând-o de toată determinarea pentru realizarea scopului fundamental al instituției.

Informatii suplimentare

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 28 OCTOMBRIE 2021

ANC

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 07 OCTOMBRIE 2021

ANC

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 18 MAI 2021

ANC
Sari la conținut