Comunicate de presă

Comunicat de presă 3 octombrie 2023

Astăzi, 03 octombrie 2023, doamna Gabriela Lenghel, președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, a avut o importantă ședință în format videoconferință cu domnul Igor Cașu, directorul Agenției Naționale a Arhivelor a Republicii Moldova. Întâlnirea a avut ca scop consolidarea colaborării instituționale, reprezentând un pas deosebit de important în efortul comun de intensificare a verificărilor privind actele de stare civilă depuse în dosarele de cetățenie română.

La ședință din partea ANC au participat domnul Marius Chințoiu – directorul Direcției secretariatul Comisiei pentru cetățenie și domnul Silviu Boroi, directorul Direcției contencios și relații publice, iar din partea Agenției Naționale a Arhivelor a Republicii Moldova, domnul Alexandru Cerbu, director adjunct.

Facilitarea și dinamizarea schimbului de informații, cu beneficii directe asupra procesului de soluționare și verificare riguroasă a cererilor de redobândire a cetățeniei române și a actelor de stare civilă anexate acestora, se va concretiza în semnarea unui memorandum între cele două instituții, în perioada imediat următoare.

Informatii suplimentare

Comunicat de presă Ceremonie depunere jurământ – 23 februarie 2021

ANC

Comunicat de presă Ceremonie depunere jurământ – 22 februarie 2021

ANC

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 15 SEPTEMBRIE 2021

ANC
Sari la conținut