Comunicate de presă

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 31 AUGUST 2021

Astăzi, 31 august 2021, la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie a fost organizat un eveniment special pentru a marca Ziua Limbii Române. În cadrul ceremoniei solemne conduse de dna. Gabriela LENGHEL, Președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie și de dna. Lavinia AIOANEI, Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, au depus jurământul de credință față de România persoanele cărora le-au fost aprobate cererile de redobândire a cetățeniei române. Ceremonia solemnă a debutat cu intonarea imnului de stat al României și a Imnului european de către corul Operei Naționale București condus de maestrul Daniel JINGA.

Președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, dna. Gabriela LENGHEL, a adresat persoanelor prezente urări de bun-venit în rândul cetățenilor români, subliniind în același timp drepturile dar și obligațiile ce le revin ca urmare a dobândirii noului statut. De asemenea, a subliniat importanța limbii române și a dublei sărbători prin faptul că limba neamului românesc, limba română învăţată în familie şi în şcoală este iubită şi cultivată, vie şi puternică pentru că exprimă, uneşte, defineşte identitatea, se moşteneşte şi se lasă moştenire.

La eveniment au participat în calitate de invitați oficial domnul Alexandru-Paul DIMITRIU, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Justiției și dl. Emil JACOTĂ, Ministru-consilier, însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova la București. La finalul ceremoniei solemne de depunere a jurământului de credință față de România, domnul Alexandru-Paul DIMITRIU și-a exprimat bucuria participării la acest moment important pentru fiecare dintre cei prezenți și în numele Ministerului Justiției le-a transmis felicitări. De asemenea,          dl. Emil JACOTĂ i-a felicitat pe cei prezenți pentru acest ultim pas în redobândirea cetățeniei române și a reiterat importanța comportamentului individual cu privire la cinstirea valorilor românești.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Limbii Române, prin cuvintele doamnei președinte Gabriela LENGHEL, Autoritatea Națională pentru Cetățenie felicită toți românii și vorbitorii de limbă română pentru păstrarea identității naționale prin intermediul limbii române și le transmite tuturor dorința de a menține vie și puternică limba românească!

 

Informatii suplimentare

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 23 iunie 2020

Admin

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 28 OCTOMBRIE 2021

ANC

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 30 AUGUST 2021

ANC
Sari la conținut