Comunicate de presă

Întâlnire de lucru a doamnei Gabriela LENGHEL, președinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, la Ambasada Republicii Moldova din România

Miercuri, 25 mai 2022, președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, doamna Gabriela LENGHEL, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, domnul Victor CHIRILĂ,  ambasador al Republicii Moldova în România. Discuțiile purtate au urmărit consolidarea și extinderea dialogului  instituțional pe care A.N.C. le-a dezvoltat de-a lungul anilor, atât cu Ambasada Republicii Moldova la București, cât și cu alte instituții guvernamentale de la Chișinău.

Dialogul celor doi oficiali a vizat, printre altele, inițierea demersurilor concrete privind încheierea unui protocol de colaborare între Autoritatea Națională pentru Cetățenie, Agenția Servicii Publice și Agenția Națională a Arhivelor din Republica Moldova.

Întâlnirea are loc la mai puțin de două luni de la vizita E.S. domnul Victor Chirilă, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, unde a fost însoțit de doamna Daniela Dima, Consul în cadrul secției Consulare a Ambasadei Republicii Moldova la București. Reperele importante ale discuțiilor celor doi oficiali au fost consemnate în vederea implementării de domnul Vladimir Gîra, consilier al președintelui A.N.C.

 

Informatii suplimentare

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 14.02.2022

ANC

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 19.10.2021

ANC

Comunicat de presă Ceremonie depunere jurământ – 25 februarie 2021

ANC
Sari la conținut