Comunicate de presă

VIZITĂ DE LUCRU A CONDUCERII AUTORITĂȚII NAȚIONALE PENTRU CETĂȚENIE LA CHIȘINĂU

În perioada 1-3 noiembrie 2023, la Chișinău, a avut loc vizita de lucru a delegației Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), condusă de doamna președinte Gabriela Lenghel, la invitația domnului Igor Cașu, directorul Agenției Naționale a Arhivelor din Republica Moldova (ANA).
Scopul principal al vizitei a fost reprezentat de consolidarea colaborării dintre Autoritatea Națională pentru Cetățenie, Agenția Națională a Arhivelor și Agenția Servicii Publice din Republica Moldova (ASP).
Astfel, în data de 2 noiembrie 2023, la sediul Agenției Naționale a Arhivelor, a fost semnat Memorandumul de colaborare dintre ANC și ANA, în scopul asigurării schimbului de bune practici și expertiză între semnatari, cu privire la activitățile specifice propriilor competențe legale.

La debutul activităților programate, delegația ANC a participat la o întrevedere cu Excelența Sa, domnul Cristian–Leon Țurcanu, ambasadorul României în Republica Moldova.

Pe lângă ședințele de lucru desfășurate la sediul Consulatului General al României la Chișinău cu reprezentanții oficiilor consulare românești de la Chișinău, Cahul, Ungheni și Bălți și la sediul Agenției Naționale a Arhivelor, delegația condusă de doamna Gabriela Lenghel a avut o întâlnire cu domnul Mircea Eșanu, directorul Agenției Servicii Publice din Republica Moldova, alături de alți oficiali din cadrul ASP.
Cu acest prilej, au fost discutate aspecte privind procesul de redobândire a cetățeniei române de către cetățenii Republicii Moldova, punându-se accentul pe derularea Memorandumului încheiat anului trecut la București și pe necesitatea îmbunătățirii timpilor de răspuns la solicitările de verificare a actelor de stare civilă depuse în dosarele de cetățenie română.

Autoritatea a beneficiat în demersul său de susținerea și implicarea nemijlocită a Ambasadei și a Consulatului General ale României la Chișinău, dar și de suportul profesionist al echipei consulare conduse de doamna Mausela Pițigoi, gerant interimar al Consulatului General al României la Chișinău.

Din delegația Autorității Naționale pentru Cetățenie au făcut parte domnii: Vasile-Silviu Boroi, directorul Direcției contencios și relații publice, Marius Chințoiu, directorul Direcției secretariatul tehnic al Comisiei pentru cetățenie și Vladimir Gîra, consilier în cadrul cabinetului președintelui ANC.🇷🇴🇲🇩

Informatii suplimentare

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 26 aprilie 2021

ANC

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 9 SEPTEMBRIE 2021

ANC

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 22 aprilie 2021

ANC
Sari la conținut