Comunicate de presă

Comunicat 10 februarie 2022 – 12 ani de la înființarea Autorității Naționale pentru Cetățenie

Astăzi, 10 februarie 2022, se împlinesc 12 ani de la înființarea Autorității Naționale pentru Cetățenie, ca instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, cu competenţe depline în materie de cetăţenie, atât cu privire la aplicarea procedurii de acordare, redobândire și încetare a calității de cetățean român, potrivit Legii cetățeniei române nr. 21/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cât și pe probleme de consiliere a cetățenilor în materie de cetățenie.

În perioada 2010-2022, Autoritatea Națională pentru Cetățenie a înregistrat peste 935.000 de cereri privind cetățenia română, fiind aprobate sau respinse prin ordin al Președintelui ANC peste 792.000 de cereri. Totodată, peste 79.000 de solicitanți au devenit cetățeni români, prin depunerea jurământului de credință față de România la sediul ANC.

Cu această ocazie, transmitem un sincer ”La mulți ani” tuturor românilor, oriunde s-ar afla, și dorim să îi asigurăm că vom continua să ne îndeplinim atribuțiile legale cu profesionalism, eficiență și transparență, prin soluționarea cu celeritate a cererilor privind cetățenia română, având în vedere faptul că statul are obligația pozitivă de a asigura caracterul efectiv și neiluzoriu al drepturilor conferite de lege.

#România #ANC #CetățeniaRomână

Informatii suplimentare

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 31 AUGUST 2021

ANC

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 23 iunie 2020

Admin

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 30 SEPTEMBRIE 2021

ANC
Sari la conținut