Comunicate de presă

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 22 iulie 2020

Conducerea Autorității Naționale pentru Cetățenie a participat în data de 21 iulie la cea de-a zecea reuniune a  Comitetului director pentru e-guvernare (CD), eveniment desfășurat în format videoconferință.

Pe agenda evenimentului s-au regăsit noutăți privind membrii și atribuțiile comitetului director precum și aprobarea finală a livrabilului pentru propunerea de politică publică în domeniul e-guvernării E-România. Autoritatea Națională pentru Cetățenie participă la acest proiect important cu evenimentul de viață „obținerea cetățeniei”.

Ședința Comitetului director  pentru e-guvernare a fost prezidată de cei doi vicepreședinți, domnul Sabin SĂRMAȘ, președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) și domnul Marian MURGULEȚ, CIO Guvernamental din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Prin aprobarea livrabilului pentru propunerea de politică publică în domeniul e-guvernării E-România pentru cele 36 de evenimente de viață cuprinse în acesta s-a realizat un pas important în planul de digitalizare a instituțiilor publice.

Începând cu anul 2016 de la demararea proiectului ,,Stabilirea cadrului de dezvoltare a instrumentelor de e-guvernare” COD: SIPOCA 20 și până în prezent, Autoritatea Națională pentru Cetățenie în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului și cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a depus eforturi pentru a veni în sprijinul solicitanților de cetățenie în sensul digitalizării anumitor activități astfel încât solicitanții să poată accesa mai ușor serviciile oferite de instituție.

Până în prezent s-a implementat cu succes posibilitatea programării online în vederea depunerii cererii de cetățenie, posibilitatea transmiterii petițiilor online în format electronic precum și efectuarea de schimb de informații interinstituționale în format exclusiv electronic.

Informatii suplimentare

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 26 MAI 2021

Admin

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 13 SEPTEMBRIE 2021

Admin

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 02 SEPTEMBRIE 2021

ANC
Sari la conținut