Comunicate de presă

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 23 iunie 2020

Întâlnire de lucru a Autorității Naționale pentru Cetățenie cu Direcția Generală Pașapoarte

Președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, dna. Gabriela LENGHEL, a participat alături de dna. comisar-şef de poliţie Cristina-Mihaela COJOCARIU, director general adjunct în cadrul Direcției Generale de Pașapoarte, la întâlnirea de lucru comună organizată la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie din București.

La întâlnire au mai participat din partea  Direcției Generale de Pașapoarte, dna. comisar-șef de poliție Mirela NEGRU – șef Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației, dna. comisar-șef de poliție Alina CROITORU – șef Biroul Juridic , respectiv din partea Autorității Naționale pentru Cetățenie dl. Marius-Sorin BOZGAN – vicepreședinte ANC și dl. Marius CHINȚOIU – președinte Comisia pentru cetățenie.

Discuțiile au fost axate pe analiza dezvoltării și continuării colaborării interinstituționale în contextul digitalizării, principalul obiectiv fiind creșterea gradului de comunicare interinstituțională prin eficientizarea metodelor de schimb de informație necesare în procesul de acordare/redobândire a cetățeniei române. Concret, cele două instituții își propun un management al informației mai performant prin eliminarea circuitului interinstituțional al documentelor în format letric și înlocuirea lor cu documente în format exclusiv electronic, acesta fiind un pas important în continuarea procesului de digitalizare a celor două instituții în contextul eficientizării aparatului administrativ din România prin alinierea la standardele internaționale.

Informatii suplimentare

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 20 IULIE 2021

ANC

Comunicat de presă Ceremonie depunere jurământ – 14 ianuarie 2021

ANC

Trei sportivi de performanță au dobândit cetățenia română – 22 noiembrie 2023

ANC
Sari la conținut