Comunicate de presă

Comunicat de presă – 31 august 2023

Ieri, 31 august 2023, la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credință față de România de către 26 de persoane cărora le-au fost aprobate cererile de redobândire a cetățeniei române.

Evenimentul, deosebit de important în viața viitorilor cetățeni români, marchează și sărbătorirea Zilei Limbii Române, prilej de reafirmare a mândriei naționale și a identității de neam.
Jurământul de credință față de România a fost depus în ședință solemnă în fața doamnei Gabriela LENGHEL, președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, alături de domnul Ciprian-Adrian FLORESCU, vicepreședintele Autorității.
La eveniment au participat în calitate de invitați oficiali:
▪ Doamna Roxana-Simona MOMEU, Secretar de Stat, Ministerul Justiției;
▪ Excelența Sa Victor CHIRILĂ, Ambasador al Republicii Moldova în România;
▪ Doamna Monica-Cristina ANISIE, Președinte, Comisia pentru Învățământ din Senatul României;
▪ Domnul Mihnea-Claudiu DRUMEA, Secretar de stat, Secretariatul General al Guvernului României;
▪ Doamna Cristina-Mihaela COJOCARIU, Chestor de poliție, director general, Direcția Generală de Pașapoarte;
▪ Domnul Marian-Gabriel CREȚU, Comisar-șef de poliție, inspector general adjunct, Inspectoratul General pentru Imigrări;
▪ Daniela DIMA, Consilier, Ambasada Republicii Moldova în România.
În deschiderea ședinței a fost intonat Imnul de stat al României de către membrii ai Corului Operei Naționale București.
În alocuțiunea sa, președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, doamna Gabriela LENGHEL, a urat bun venit înalților oficiali și viitorilor cetățeni români și a elogiat marea sărbătoare a Limbii Române care își propune să-i unească în fiecare an pe toți cei care vorbesc și simt românește.
După intonarea Imnului de stat al României și înmânarea certificatelor de cetățenie, au luat cuvântul înalții demnitari, reafirmând importanța limbii române și a dublei sărbători, drepturile și obligațiile ce le revin celor ce au redobândit astăzi cetățenia română, dar și calitatea de cetățeni europeni.
Cu ocazia sărbătoririi Zilei Limbii Române, Autoritatea Națională pentru Cetățenie felicită toți românii și vorbitorii de limbă română și le transmite tuturor dorința de a menține vie și puternică limba neamului românesc!
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi textAr putea fi o imagine cu 6 persoane şi text care spune „Jur să fiu devotat patriei și poporului român, să apăr drepturile și interesele naționale, să respect Constituția și legile României. バ STIOSNEAFENTU CUNN ROMANIA”Ar putea fi o imagine cu 11 persoane, persoane studiind şi text

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi text care spune „ir să fiu devotat patriei și poporului român, să apăr drepturile și nteresele naționale, să respect Constituția și legile României. ATIONAL PENTR IIN ROMÂNIA”

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi text

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi text care spune „să fiu devotat patriei poporului român, să apăr drepturile și eresele naționale, să espect Constituția și legile României. 7 ROMANIA”

Ar putea fi o imagine cu 7 persoane şi text care spune „Jur să fiu devotat patriei și poporului român, să apar drepturile și interesele naționale, să respect Constituția și legile Româniel. RENTEE PUTN ROMÃNIA”

Ar putea fi o imagine cu 6 persoane şi text
Ar putea fi o imagine cu 8 persoane, iluminat, redacţie şi text

Informatii suplimentare

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 08 IUNIE 2021

ANC

Comunicat de presă – 06 Ianuarie 2022

ANC

Comunicat de presă Autoritatea Națională pentru Cetățenie – 30 AUGUST 2021

ANC
Sari la conținut